top of page

Over mij

Ik ben Désirée Velthuis. Vanuit onze mooie plek midden in de natuur van de Achterhoek geniet ik naast mijn werk o.a. van wandelen met onze hond, lezen, creatief bezig zijn, redactiewerk voor het plaatselijke nieuwsblad en tuinieren.

image_edited.jpg

Achtergrond

Na het vwo heb ik de pedagogische academie gevolgd en in de jaren daarna heb ik veel voor de klas gestaan. Ik heb van alles gedaan: van peuterjuf, leerkracht basisonderwijs, docent voortgezet- en beroepsonderwijs en remedial teacher tot locatiemanager studiebegeleiding.

De afgelopen 15 jaar ben ik steeds meer mijn passie gaan volgen: het begeleiden van leerlingen die bijzondere aandacht nodig hebben. Tijdens mijn werk als remedial teacher en begeleider Leerling Gebonden Financiering (rugzak) in het basisonderwijs en als studiebegeleider in het voortgezet- en beroepsonderwijs heb ik mijn ervaring op dat gebied verder uit kunnen bouwen. Het runnen van mijn eigen praktijk geeft me de mogelijkheid om op een persoonlijke manier mijn kennis en ervaring in te zetten om het beste uit elke leerling of student naar boven te halen. Met een praktijkruimte aan huis heb ik daarvoor alle mogelijkheden binnen handbereik.

Mijn visie

Naar mijn idee komt een leerling of student het best tot zijn recht als de begeleiding precies aansluit bij de behoeftes en wordt aangeboden op een positieve manier. Daarbij vind ik een heldere communicatie met alle betrokkenen heel belangrijk. Gemotiveerd en met persoonlijke betrokkenheid inspireert deze visie mij om te helpen beperkingen om te zetten in kansen.

Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om op een ontspannen manier zichzelf te kunnen zijn. Dat kan best een uitdaging zijn als je jong bent en moet voldoen aan alle verwachtingen van jezelf, je ouders, de leraren en de maatschappij. Een beetje hulp is dan best welkom.


Uit ervaring weet ik dat er op basis van vertrouwen, een positieve mindset en goed luisteren naar en aansluiten op behoeftes er altijd wel mogelijkheden te vinden zijn waarmee jij stappen in je ontwikkeling kunt maken.

"There is always a way"

Mijn samenwerking met Désirée was heel plezierig en zinvol. Ik kan haar aanbevelen als (rugzak)begeleider.

Jacqueline Hanff (via LinkedIn) – onderwijsondersteuner   

Ik heb Désirée leren kennen als een enthousiast, initiatiefvol, meedenkend en oplossingsgericht persoon met frisse ideeën.

Hanneke Holtslag - intern begeleider    

Recente blogartikelen

website-afbeelding-06.png
website-afbeelding-05.png
website-afbeelding-04.png

De superkracht van een positieve mindset & tips om jouw mindset te verbeteren

Je hoort het tegenwoordig overal, de term mindset, maar wat is dat nou eigenlijk? Je kunt het omschrijven als het totaal van je overtuigingen over je intelligentie, vaardigheden en ...

Autisme Spectrum Stoornis (ASS): wat het is en wat je er mee kan

ASS is de afkorting van Autisme Spectrum Stoornis. Dit is sinds 2013 de nieuwe naam voor alle vormen van autisme en de stoornissen die daaraan verwant zijn. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan wat we vroeger ...

Help, ik heb huiswerk! Tips & tricks die ook voor jou werken

Je kent het wel: op de terugweg van school bedenk je wat je die middag wilt gaan doen. Huiswerk flitst wel door je hoofd, maar hé, het is bijna alleen leerwerk, dus dat hoef je nu niet te doen. Dat komt wel weer als je voor de ...

bottom of page